Als je deze site bezoekt, dan is dat niet zonder reden. Je wil verandering, het is 'tijd dat er iets verandert',  je hebt al langer forse klachten of bent nieuwsgierig wat we voor je kunnen betekenen. En soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer en ben je er klaar mee om het alleen te blijven doen. Je bent er klaar mee en je bent bereid hard te werken aan verandering.

We hebben allemaal wel eens begeleiding nodig in het leven. Dan is het fijn om daar over te praten met iemand die alles weet over de werking van het brein en jou praktische handvatten kan bieden waarmee je verder kunt. Een psycholoog die zelf ook menselijk is, maag ene beetje belerend zijn, maar vooral een no-nonsense aanpak. 

Het Psychologencentrum biedt advies, ondersteuning en training door gekwalificeerde psychologen en Gz-psychologen voor mensen die echt verandering willen en er voor willen gaan.

Belangrijke informatie als je je wilt aanmelden!

De maanden augustus en september ben ik afwezig en per januari 2022 start ik een project in het buitenland. Helaas kan ik daardoor geen nieuwe behandelingen starten. De lopende behandelingen en de mensen op de huidige wachtlijst kan ik oppakken en verantwoord afronden in de laatste drie maanden van 2021. Wat kun je wel? 

  • Je kan bij ons onder je aanvullende polis Acceptance and Commitment Therapy (ACT) volgen bij dhr. Timo Wassmann, ACT-therapeut. ACT is een zeer doeltreffende methode om meer afstand en rust te vinden bij je  emotionele en mentale klachten en traint je in meer psychologische flexibiliteit. Het wordt in veel toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld bij chronische terugkerende psychologische problemen of chronische pijn. Je kunt direct terecht. Na een ACT traject kun je opnieuw beoordelen of verdere therapie nodig is.
  • Indien je de gesprekken zelf wil en kan bekostigen, kun je direct terecht bij dhr. Arne Josée. Een intensief en breed in mijn praktijk opgeleide, cognitief-gedragstherapeutisch werkende psycholoog,  die buiten de vergoeding van de zorgverzekeraar werkt. De zorgverzekeraar vergoedt namelijk alleen behandelingen voor specifieke stoornissen, zoals bijvoorbeeld depressie, angst-/paniekstoornis, of post-traumatische stress stoornis, echter vallen de klachten niet altijd binnen deze specifieke stoornissen, en dus buiten de vergoeding van de zorgverzekeraar. Voor klachten die niet onder de vergoeding van de zorgverzekeraar vallen, kun je in ieder geval bij hem terecht.
  • Je kan altijd gebruik maken van ons online programma om je te ondersteunen in de overgang naar een andere praktijk, met een groot aanbod aan oefeningen, training, filmpjes en theorie over gedragsverandering, klachtvermindering en tips. Je kan dit via de mail aangeven, vervolgens zullen we je mailadres gebruiken om een login te verzenden via Managemental, het bedrijf wat voor ons de online toepassingen verzorgt.
  • Kijk op psychologenapeldoorn.nl voor bevlogen zelfstandig gevestigde collega’s, of meldt u aan bij GGnet of BAS basiszorg.
  • Vraag bij de zorgverzekeraar om zorgbemiddeling.
Placeholder Image

Werkwijze

Je hebt bij voorkeur binnen een week een eerste afspraak met een collega voor kennismaking. We noemen dat ook ‘kennismaking’ en geen ‘intake’. Het contact is belangrijk.

Met jouw toestemming wordt dit gesprek opgenomen en aan je toegezonden, zodat je het terug kan luisteren. Tijdens de kennismaking krijg je indien mogelijk direct een registratieopdracht, een oefening en altijd theorie.

Ook integreren we in de behandeling altijd begeleiding op leefstijl (voeding, verslaving, beweging, rust, ontspanning, slaap en sociale steun) en maken we gebruik van een online leerplatform met je persoonlijke app.

Overigens kun je ook op eigen kosten bij ons in behandeling komen. Er hoeft niet altijd een probleem te zijn. Bijvoorbeeld ondersteuning bij een keuze of lastige situatie. Of je skills vergroten. Voor deze zogeheten onvergoede zorg (overige zorgproducten NZA), heb je binnen 1-2 weken een vervolgafspraak

In het eerste gesprek kun je vertellen waarvoor je hulp zoekt. We vragen door naar de kern en we vinden het belangrijk om je het gevoel te geven dat we echt luisteren. Vervolgens bekijken we samen of je vraag en ons aanbod op elkaar aansluiten.

Na de kennismaking die ongeveer 1,5 uur duurt, wordt bekeken of je behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Maak een afspraak
Placeholder Image

Wachttijd

De wachttijd is het aantal dagen tussen het kennismakingsgesprek en de start van de behandeling. Die bedraagt momenteel maximaal 37 dagen.

We maken gebruik van een unieke methode om deze tijd zo effectief mogelijk te overbruggen. Jij wordt namelijk eerder slechter dan beter van wachten. En je wil NU beginnen.

Na de kennismaking krijg je direct toegang tot de beveiligde, anonieme community en ons online leefstijlprogramma, inclusief app en instructiemateriaal.

We gaan uit van een gecombineerde behandeling die deels fysiek (bv gesprekstherapie, runninggroep, samenwerking met sportinstelling, fysiotherapie), deels online zal plaatsvinden (in combinatie met gebruik van ons leerplatform en persoonlijke app, (anonieme) community, online webinars en online (anonieme) groepsessies. Indien passend maken we gebruik van nieuwe behandelvormen als 'virtual reality', als extra ondersteuning op behandeling.

We streven ernaar de behandeling zo kort mogelijk te houden.

Lees meer over onze aanpak in de flyer.
 
flyer behandeling
Placeholder Image

Vergoeding, Privacy en Kwaliteit

De ziektekostenverzekeraars vergoeden alleen hulp als wij een verwijsbrief van uw huisarts kunnen overleggen. Neem die mee naar het eerste gesprek.

De zorgverzekeraars waarbij we MET contract verzekerde zorg leveren in 2020 zijn Zilveren Kruis Achmea en Menzis/Ander Zorg en de maatschappijen die onder Zilveren Kruis Achmea en Menzis vallen. In 2021 hebben we alleen een contract met Zilveren Kruis en alle daaronder vallende labels.

Ben je verzekerd bij een andere, door ons niet gecontracteerde zorgverzekeraar, dan raden wij je aan, je goed in te lezen in de voorwaarden voor vergoeding van een GGZ behandeling door je zorgverzekeraar. De vergoeding voor ongecontracteerde zorg is lager, meestal 60-75% van het tarief. We voldoen aan alle vereisten om voor de vergoeding in aanmerking te komen.

Klik hier voor de contactgegevens van uw zorgverzekeraar om te informeren naar uw GGZ vergoeding.
 
Je privacy wordt conform AVG beschermd. Zie onderaan de pagina voor het privacyreglement.
 
Kwaliteit is geborgd en neergelegd in het kwaliteitsstatuut. Hierin staat beschreven welke zorg wordt geboden, op welke wijze deze geboden wordt en hoe de praktijk georganiseerd is. Klik de button voor het statuut.
 
Kwaliteitsstatuut

Waarom psychologische hulp?

Bij het Psychologencentrum behandelen we problemen en klachten in een passende mix van wetenschappelijke methoden, beweging en online ondersteuning.

Iedereen heeft wel eens problemen of klachten. Vaak verdwijnen die na verloop van tijd weer vanzelf, of je bent voldoende geholpen door erover te praten met vrienden, familie of bekenden.

Maar soms zijn het problemen waarvoor je niet wilt aankloppen bij anderen en heb je klachten waar je maar niet van af kunt komen.

Denk bijvoorbeeld aan:

βœ“ angst
βœ“ burnout
βœ“ eenzaamheid
βœ“ eetproblemen
βœ“ hartkloppingen
βœ“ incest
βœ“ moeite met emoties uiten, keuzes maken of ontspannen
βœ“ ouderen problematiek (eenzaamheid)
βœ“ posttraumatische stress-stoornis (PTSS)
βœ“ probleemdrinken
βœ“ problemen met het reguleren van heftige emoties
βœ“ relatie- en/of gezinsmoeilijkheden
βœ“ rouwverwerking
βœ“ sexuele problemen
βœ“ slaapproblemen
βœ“ spanningshoofdpijn
βœ“ straatvrees
βœ“ traumaverwerking
βœ“ vermoeidheid
βœ“ verlegenheid
βœ“ werkproblemen

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?

Wij zijn heden niet langer per telefoon bereikbaar. Laat dan hier je gegevens of vraag achter, dan nemen wij contact op. Wij gaan zorgvuldig om met je privacy. Verstuur geen gevoelige of uitgebreide inhoudelijke informatie via deze weg en neem in noodgevallen contact op met je huisarts.

Stuur een Email

Corona

In verband met het Coronavirus hebben we in de praktijk samen met alle medewerkers maatregelen genomen om je gezondheid te bewaken. We volgen hierbij de actuele richtlijnen van het RIVM. Alle gesprekken vinden nu weer face to face plaats, of naar wens online.

Denk er wel aan om, als je verhinderd bent de afspraak op tijd af te zeggen. liever dat je dit tijdig doet, dan dat je wacht tot het laatste moment, want dan brengen we het in rekening.

Wachttijdbemiddeling

Je kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor wachttijdbemiddeling. Zij zullen dan kijken of bij gecontracteerde GGZ aanbieders de wachttijd korter is. De ervaring leert dat de wachttijd overal zeer lang is. 

Mede namens alle collega's, voor iedereen gezondheid & wijsheid gewenst. Wees zuinig op elkaar! 

Eugène Oostveen

[email protected] 

Route naar de praktijk